Prima sală de clasă reamenajată (2020)

În cadrul Atelierelor de Vară organizate în comunități vulnerabile, am observat că în multe grădinițe și școli sălile de clasă nu favorizează învățarea de calitate: mobilierul este vechi și nu permite grupări în funcție de nevoi, resursele educaționale sunt puține și nu satisfac curiozitatea copiilor, jocurile și jucăriile sunt lipsite de varietate și sunt neatractive. Iată de ce am inițiat proiectul Transformă o sală de clasă!. Este un proiect de lungă durată, în care ne dorim să-i atragem alături de noi pe toți aceia care văd și înțeleg că schimbarea felului în care se face educație în România va impacta viețile noastre, ale tuturor.

Prima grădiniță pe care am transformat-o cu banii proveniți tot din donații, este Grădinița nr. 2 din localitatea Mărgineni, jud. Bacău. Preșcolarii îndrumați de d-na prof. Nicoleta Bucovineanu au acum o zonă de citit cu grădi-bibliotecă donată de Asociația OvidiuRo, au o zonă de mate-științe, cu patternuri, unifixuri, pipete, lupe și alte resurse pentru experimente, au o zonă de arte, cu tempera, pensule, lipici, foarfece, plastilină, hârtie și carton colorat de diferite texturi etc. Zonele pentru Întâlnirea de dimineață și jocuri de rol au fost amenajate conform nevoilor. Mobilierul achiziționat este ușor de manevrat și de igienizat.

Grădinița nr. 2 din localitatea Mărgineni, jud. Bacău

Încă una, în 2021

În 2021, am reamenajat spațiul în care învață elevii clasei I de la Școala Gimnazială Petrache Poenaru din București, strada Bacău nr. 1, sector 5. Învățător: Irina Dumitrașcu (profesor Teach for Romania).

În 2022, alături de echipa Roma Education Fund Romania

Pe timpul verii (2022), echipa Roma Education Fund Romania a reamenajat și a echipat complet o sală de clasă pentru elevii de clasa a III-a de la Școala „Sf. Ierarh Nicolae” din Bucu, jud. Ialomița.

“Înainte, clasa era tradițională, avea elemente lipsă, nu aveam atât de multă culoare. S-au produs foarte multe schimbări. Acum lucrăm pe centre, totul este modernizat (…)” – Rebeca Gheorghe, învățătoare și beneficiară a Programului de Burse în Pedagogie.

Această clasă a fost reamenajată de către #REFRomania cu sprijinul experților InfinitEdu.

Mulțumiri echipei REF pentru clipul de mai jos!