SEED

Samsung Ecosystem for Education Development

Samsung Electronics România a inaugurat un nou centru educațional în cadrul Colegiului Național “Școala Centrală” București, gestionat în colaborare cu Asociația InfinitEdu. Activitatea din noul centru educațional Samsung din București se va concentra pe învățământul preșcolar, primar și gimnazial, având în prim-plan nevoile de dezvoltare ale Generației Alpha. În noul centru, profesori și elevi interesați vor explora metode de învățare interactive cu ajutorul tehnologiei, accentul fiind pe arhitectura de rețea peer-to-peer. Facilitatori în învățare vor fi patru ambasadori – Irina Andreea Panait, Eryka Lang, Florentina Pufan, Daniela Stoicescu, profesori cu experiență în formarea competențelor digitale, iar managementul resurselor și comunicarea în cadrul proiectului va fi realizată de Monica Șerban, membru al echipei InfinitEdu.

Prin programul SEED, Samsung și-a propus să contribuie activ la un viitor mai bun al educației din România. Dincolo de dotarea centrelor educaționale cu cele mai noi tehnologii Samsung, inclusiv cu soluții pentru predare la distanță, compania sprijină un program de formare dedicat profesorilor, astfel încât aceștia să își dezvolte competențe digitale adecvate unui sistem modern de educație, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv creșterea implicării elevilor și studenților în actul de învățare.

Inițiativa SEED are la bază trei piloni principali:

  • Parteneriate strategice cu ONG-uri și lideri EDTECH (producători de tehnologii educaționale)
  • Centre tehnologice educaționale
  • Profesori reformatori ai educației

Centrul SEED este dotat cu tehnologie și produse Samsung: două ecrane interactive, 16 scaune cu design inovativ pentru educație, 16 tablete, o soluție pentru videoconferințe, Smart Monitor, dulap încărcare tablete, etc. Acestea vor putea fi folosite inclusiv pentru a găzdui evenimente dedicate educației și conferințe.

Lansarea Centrului SEED din București (20 decembrie 2022)