Edu Networks lansează ALFABETAR – platforma digitală pentru prevenirea și eliminarea decalajelor de literație

  • Profesorii vor putea evalua nivelul abilităților de literație pentru toate categoriile de vârstă ale elevilor (inclusiv literația emergentă pentru preșcolari).
  • Platforma ALFABETAR va oferi o bancă ce include zeci de resurse didactice de folosit la clasă, în timpul orelor, toate disponibile gratuit.
  • Proiectul a fost dezvoltat de o echipă de specialiști în literație, cu peste 20 de ani de experiență în învățământ.

București, 20 aprilie 2021. Edu Networks lansează ALFABETAR cu sprijinul Partenerului Fondator  BRD – Groupe Société Générale, cea mai modernă platformă online cu resurse digitale pentru prevenirea și reducerea decalajelor de literație (scris, citit și înțelegerea textului). Platforma, dezvoltată de o echipă de specialiști în literație,  este o soluție pe care profesorii o pot folosi, în mod gratuit, pentru a evalua abilitățile de scriere și citire ale elevilor. ALFABETAR oferă resurse personalizate pentru nevoile fiecărui elev, compatibile cu rezultatele unei evaluări specializate.

4 din 10 elevi au un grad avansat de analfabetism funcțional, ceea ce înseamnă că nu înțeleg ce citesc. ALFABETAR va ajuta cadrele didactice (educatorii, învățătorii și profesorii) să poată oferi mai mult sprijin elevilor lor, prin soluții dedicate în special elevilor care au cea mai mare nevoie de ajutor”, a declarat Andreea Nistor (Reprezentant Edu Networks).

ALFABETAR este o dovadă de încredere în puterea profesorilor de a produce schimbare și în rolul lor de modelare a generațiilor de mâine. O educație modernă înseamnă profesori bine pregătiți care au instrumente și resurse pentru a nu lăsa niciun copil în urmă. Este nevoie de un efort al întregii societăți, de o mobilizare a tuturor: fie că vin din zona educației – de la firul ierbii, fie din administrație, din sectorul neguvernamental sau din business, pentru ca procentul de aproape 50% de copii, care au probleme de literație, să se diminueze. Suntem încântați să fim alături de BRD Asset Management și BRD Asigurări de Viață, parteneri ai EduNetworks, și să contribuim la crearea acestei platforme digitale pe care sperăm să o regăsim în fiecare școală și la fiecare învățător sau profesor care își propune să reducă decalajele dintre elevi.” – a declarat François Bloch, Director General al BRD Groupe Société Générale.

Platforma ALFABETAR este disponibilă gratuit pentru orice instituție de învățământ din România. Resursele sunt dezvoltate în acord cu programa școlară, iar instrumentul poate fi folosit pentru ca învățătorii și educatorii să poată genera instant resurse personalizate, gata de folosit la clasă, în timpul orelor de curs. Mai mult, rezultatele obținute sunt evaluate și monitorizate exclusiv de educatorul sau de profesorul de la clasă și nu sunt necesare aprobări suplimentare pentru folosirea acestei platforme.

Platforma ALFABETAR va fi disponibilă gratuit pentru orice profesor din România începând cu a doua jumătate a lunii mai și va fi lansată printr-un eveniment susținut de o echipă de experți în literație și testare, despre care poți afla mai multe aici: https://alfabetar.ro/

Platforma ALFABETAR, instrumentele de evaluare pe care le include și resursele didactice au fost dezvoltate de către: Fundația Noi Orizonturi, Asociația OvidiuRo, InfinitEdu, Teach for Romania, BRIO, Asociația pentru Valori în Educație, Asociația Română de Literație. Proiectul a fost realizat cu susținerea financiară a BRD Groupe Société Générale, BRD Asset Management și BRD Asigurări și Pensii.

Despre alianța Edu Networks

Edu Networks este o alianță formată din 9 ONG-uri care lucrează împreună și totodată în aceleași 114  școli, pentru ca 50.000 de elevi să vină cu drag la școală. Din acest program fac parte: Fundația Noi Orizonturi, Asociația OvidiuRo, Asociația InfinitEdu, Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România (ALSDGC), Teach for Romania, Finnish Teacher Training Center,  Școala de Valori, Romanian Business Leaders (RBL), iar programul este coordonat de către Asociația pentru Valori în Educație (AVE).

Despre Grupul BRD 

BRD – Groupe Société Générale este unul dintre liderii pieței bancare din România și unul dintre cele mai importante grupuri financiare ale țării. Banca operează o reţea de 584 de unități și ocupă o poziţie de top pe piaţa finanțărilor pentru clienții persoane fizice, și, de asemenea, pe piața instrumentelor de plată fără numerar, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS și aproape 1,400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piața creditelor pentru companii locale și multinaționale și este liderul pieței de factoring din România. Activele sale totale, la sfârșitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde RON.

BRD este în centrul unui grup financiar care oferă, în coordonare cu structurile specializate ale grupului Société Générale, servicii precum leasingul financiar și operațional (BRD Sogelease și ALD Automotive Romania), administrarea de active ( BRD Asset Management), asigurări de viață și generale (BRD Asigurări de Viață și BRD Asigurări Generale), pensii private (BRD Pensii), credite de consum (BRD Finance).

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 133.000 de angajaţi în 61 de ţări şi peste 30 de milioane de clienţi individuali, companii și investitori instituționali în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

  • Retail banking în Franţa
  • Retail banking internaţional, Asigurări şi Servicii financiare pentru companii
  • Global Banking şi Soluţii pentru Investitori
Dă de veste unui profesor și află mai multe pe alfabetar.ro

Dacă ești educator, învățător sau profesor, te așteptăm la evenimentul de lansare de pe 19 mai: https://alfabetar.ro/inregistrare