În fiecare an, pe 18 septembrie se sărbătorește Ziua Mondială a Geologilor, prilej minunat pentru a le povesti copiilor despre această profesie specială.  

Introducerea în subiect se poate face cu ajutorul poveștii Pietrele lui Aston, un text de ficțiune îndrăgit de copiii din toată lumea (video mai jos).  

Și pentru că este început de an școlar, când se recapitulează cunoștințe despre carte, în general (coperte, cuprins, text, ilustrații etc.), vă propunem să încercați un organizator grafic creat de echipa Infinitedu (buton verde mai jos). Cu ajutorul unei astfel de resursei  atenția copiilor poate fi orientată mai ușor spre detalii peste care ar trece ușor cu vederea.

O activitate interesantă de învățare poate fi și vizita pe site-ul Muzeului Geologic Național din București, care ,,este unic prin concepția sa. Ilustrând toate ramurile științelor geonomice – de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zăcămintelor de substanțe minerale utile, tectonică globală, până la evoluția vieții pe Pământ, apariția omului și interacțiunea sa cu Terra – muzeul seamănă cu o carte uriașă din care atât specialiștii, cât și oamenii obișnuiți și mai ales copiii pot afla lucruri pe care nu le cunosc încă.” https://geology.ro/