La mulți ani, 2020!

Privind în urmă, vă prezentăm, pe scurt, care au fost cele mai importante realizări ale Asociației InfinitEdu în anul 2019. Mulțumim tuturor celor care au redirecționat către noi 2% din impozit, precum și celor care ne-au sprijinit prin sponsorizări sau prin înscrierea la cursurile noastre de formare.

Iată realizările cheie ale anului 2019:

Atelierele de Vară ȘOTRON, 2019

Vara aceasta am adus educația timpurie de calitate mai aproape de mii de copii din România, prin Ateliere de Vară Șotron 2019. La inițiativa Asociației OvidiuRo, având ca partener MEN, prin 37 de Inspectorate Școlare Județene, am reușit să le oferim, cu precădere acelora care nu au alte experiențe de învățare în timpul vacanței de vară, bucuria unei călătorii pe Insula de Nisip. Prin activități semnificative, copiii au învățat despre ei și despre ceilalți, despre ceea ce îi înconjoară, de la iarbă și fluturi până la stele îndepărtate.

Galerii foto Șotron 2019:

Proiectul Transformă o grădiniță/o școală

În cadrul Atelierelor de Vară Șotron 2019 (organizate în comunități vulnerabile) am observat că în multe grădinițe și școli sălile de clasă nu favorizează învățarea de calitate: mobilierul este vechi și nu permite grupări în funcție de nevoi, resursele educaționale sunt puține și nu satisfac curiozitatea copiilor, jocurile și jucăriile sunt lipsite de varietate și sunt neatractive. Iată de ce, în septembrie 2019, am inițiat proiectul Transformă o grădiniță/o școală.

Prima grădiniță pe care am transformat-o cu banii proveniți tot din donații, este Grădinița nr. 2 din localitatea Mărgineni, jud. Bacău. Preșcolarii îndrumați de d-na prof. Nicoleta Bucovineanu au acum o zonă de citit cu grădi-bibliotecă donată de Asociația OvidiuRo, au o zonă de mate-științe, cu patternuri, unifixuri, pipete, lupe și alte resurse pentru experimente, au o zonă de arte, cu tempera, pensule, lipici, foarfece, plastilină, hârtie și carton colorat de diferite texturi etc. Zonele pentru Întâlnirea de dimineață și jocuri de rol au fost amenajate conform nevoilor. Mobilierul achiziționat este ușor de manevrat și de igienizat.

Transformă o grădiniță/o școală este un proiect de lungă durată, în care ne dorim să-i atragem alături de noi pe toți aceia care văd și înțeleg că schimbarea felului în care se face educație în România va impacta viețile noastre, ale tuturor.

Click pe imaginea de mai jos pentru a accesa galeria foto:

Curs de înot sponsorizat din donații (iulie 2019)

În luna iulie 2019, 11 elevi de gimnaziu din localitatea Berzunți, jud. Bacău, însoțiți de prof. Vasilica Moghior, au urmat cursuri de inițiere înot la bazinul olimpic din Bacău. Din fondurile adunate prin contribuția de 2% a susținătorilor noștri, Asociația InfinitEdu a achitat plata acestor cursuri. Este validarea unei munci susținute și a unor rezultate bune la învățătură, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

Click pe imaginea de mai jos pentru a accesa galeria foto:

Proiectul INTERACT Plus- Servicii integrate pentru migranți, dialog social și multicultural

În parteneriat cu Fundația Schottener Servicii Sociale, Asociația InfinitEdu a organizat activități în cadrul proiectului INTERACT Plus- Servicii integrate pentru migranți, dialog social și multicultural. În zilele fierbinți de vară, copiii (beneficiari de protecție internațională din state non-UE cu ședere legală în România) au comunicat în limba română și au învățat cum se fac fotografii de calitate, cu aparatul foto. Prin joc, și-au făcut noi prieteni și au adunat amintiri de neuitat.

Galerii foto:
Proiectul INTERACT PLUS: Atelier de fotografie

Proiectul INTERACT PLUS: Ateliere diverse

Programul EduNetworks

În 2019 s-a dat startul programului EduNetworks, iar Asociația InfinitEdu este una dintre organizațiile partenere. Edu Networks este un proiect ce îşi propune să încurajeze școlile să reducă abandonul școlar, să crească ratele de promovare, să scadă analfabetismul funcțional şi să crească motivația profesorilor, printre altele.

Anul trecut, 114 şcoli în care studiază peste 64.000 de elevi au fost selectate pentru a face parte din acest proiect şi beneficiază deja de programe care le vor ajuta să îşi îndeplinească obiectivele.

Accesează pagina de Facebook EduNetworks.

Află mai multe despre misiunea EduNetworks. 

Galerii foto EduNetworks 2019: