După cum știi, poți redirecționa către noi 3.5% din impozitul pe veniturile realizate în 2019. Demersurile pot fi făcute până pe 25 mai 2020, după care banii vor ajunge la bugetul de stat. Aceste procente chiar ne sprijină în activitate și nu presupun un efort financiar. Te vom informa despre modul în care am folosit acești bani.

Iată ce am făcut cu ajutorul vostru în 2019.

Cum poți redirecționa 3.5% din impozitul pe venitul obținut în 2019?

Varianta 1.

1. Descarcă AICI formularul 230 dacă în anul 2019 ai avut venituri din salarii sau din pensii.
2. Tipărește și apoi completează formularul (doar prima pagină) cu datele tale de identificare. Capitolul III este precompletat cu datele Asociației InfinitEdu. Secțiunile IV și V nu se completează. Formularul poate fi completat și digital, folosind Adobe Acrobat Reader. 
3. Semnează formularul.
4. Trimite-ne formularul (printat și scanat sau direct în format electronic), până la data de 20 mai 2020 la adresa office@infinit-edu.ro, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.).

Alte variante de trimitere a formularului în format fizic:

  • ​prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);

Varianta 2- completare ONLINE  (cea mai rapidă, durează 2 minute) [Momentan, la noi nu funcționează, ne întrebăm de ce…].

1. Intră pe portalul ANAF (click aici). Loghează-te în Spațiul Privat Virtual, folosind codul primit prin poștă de la ANAF sau userul și parola.
2. În meniul bleumarin din stânga, alege: DEPUNERE DECLARAȚII- Depunere declarații- D230.
3. Vei avea acces la cererea privind destinaţia sumei reprezentând 3.5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii. La PARTEA I, cererea probabil va fi deja pre-completată cu datele tale de identificare.
4. La PARTEA a II-a, bifează una dintre cele două opțiuni (venituri din salarii sau din pensii).
5. La PARTEA a III-a, bifează opțiunea 2- Susținerea unei entități nonprofit/ unități de cult. Apoi, alege opțiunea 3.5%.
– Suma platită (lei)- aici nu se trece nimic
– Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: ASOCIATIA INFINITEDU
– Cod de identificare fiscală: 38646077
– Cont bancar (IBAN): RO07INGB0000999907553108
– Secțiunile IV și V (dacă apar) nu se completează.
6. Click pe TRANSMITERE DATE!
Asta a fost tot! Vei primi confirmare prin e-mail de la ANAF.

Ce facem cu banii obținuți din donații?

  • Mergem prin școli și grădinițe din mediul rural și nu numai; împărtășim cu profesorii bune practici care îi ajută să-și învețe elevii să gândească creativ și critic.

  • Amenajăm săli de clasă și de grădiniță, cu resurse care permit o învățare interactivă.

  • Organizăm ateliere de vară, conferințe și alte evenimente pentru a aduce împreună oameni interesați de învățământul de calitate, care doresc și pot să schimbe educația din România.

  • Îi premiem pe elevii cu rezultate foarte bune la învățătură, din comunități sau din familii defavorizate; sunt copii minunați, iar unii dintre ei nu au ieșit niciodată din localitatea lor și nu știu că se poate învăța și altfel, în cadre nonformale, cum sunt taberele și excursiile.

  • Creăm resurse educaționale de tot felul, prin care promovăm valori românești, comportamente și atitudini pozitive, ce duc în direcția bucuriei de a veni școală.

Mulțumim pentru încredere și pentru sprijin!

Echipa InfinitEdu