Program EduNetworks, februarie 2020- rezumat în imagini.
Ateliere Literație – metode pentru formarea abilității de lectură

Ateliere Dezvoltare personală- abilități emoționale și sociale

 

Cluster Bacău, atelier literație
Formator: Cătălina Ion
Povestea „Pietrele lui Aston” a fost explorată cu rațiune și mai mult decât atât, cu emoție. Cu dăruire, implicare și mult suflet, profesorii participanți au descoperit puterea lor interioară și au scos-o la suprafață. Rezultatele muncii lor vorbesc de la sine.
Cluster Bistrița-Năsăud, atelier dezvoltare personală
Formator: Andrei Mocanu
Cluster Bistrița-Năsăud, aplicație în școală
Despre pasiune, spirit liber, bunătate și cules de roade. Povestea Elefantului ELMER de David McKee a creat o adevărată sărbătoare pentru copiii din Bistrița Năsăud. Aceștia ne-au demonstrat că viața are culoarea pe care vrei tu să i-o dai… E ca și cum ai avea ochelari. 
Clustere București-Ilfov și Dâmbovița, ateliere literație
Formator: Nicoleta Stănică
O adevărată comunitate de învățare în care se dezbat posibile soluții la întrebarea: Cum îi ajutăm pe elevi să înțeleagă textele informative pe care le citesc?

Cluster Buzău, atelier literație
Formator: Alexandra Manea
Clustere Brad, Galați și Olt, ateliere literație și dezvoltare personală
Formatori: Daniela Stoicescu și Bianca Stîncan
Galați: Povestea lui Eric Carle, Omida mâncăcioasă, a ajuns în tolba unor învățători creativi.
Harta spațiului imaginar, repovestirea prin desen și cărți de joc, RIR (relația întrebare – răspuns) sunt doar câteva dintre metodele de învățare pe care copiii le vor experimenta.
Olt: În comunitatea de învățare, profesorii explorează mesajul E ok să fii diferit. Povestea elefantului Elmer a ajuns în sălile de clasă, odată cu multe activități de învățare interactive: repovestirea prin benzi desenate, axa timpului, harta spațiului imaginar, desenul pas cu pas etc. E o bucurie să vorbești aceeași limbă cu oameni pasionați de profesia lor!
 
Cluster Valea Jiului, ateliere literație 
Formator: Grațiela Bălcescu

În Valea Jiului unde e mai mereu soare… Așa este și în sufletul acestor oameni minunați. Ne-am întâlnit, ne-am lăsat provocați, am construit hărți mentale și ne-am jucat cu ideile. Oameni buni, avem multe de împărtășit și e o imensă bucurie să descoperim împreună!

Mai multe despre programul EduNetworks, aici.