La mulți ani, 2019!

Privind în urmă, vă prezentăm, pe scurt, care au fost cele mai importante realizări ale Asociației InfinitEdu în anul 2018. Mulțumim tuturor celor care au redirecționat către noi 2% din impozit, precum și celor care ne-au sprijinit prin sponsorizări, prin înscrierea la cursurile noastre de formare și prin achiziționarea setului educațional Fusul cu zurgălăi.

Iată realizările cheie ale anului 2018:

Lansarea setului educațional Fusul cu zurgălăi (aprilie 2018)

Pe 22 aprilie 2018 a avut loc prima lansare de carte a Asociației InfinitEdu! Pentru că în România au mai rămas doar câţiva meşteri populari care ştiu taina confecționării fusului cu zurgălăi din Maramureș, echipa InfinitEdu a creat un pachet educațional unic în țară, cu ajutorul căruia îi va ajuta pe copii să înțeleagă valoarea acestui brand românesc. – Autor: Daniela Stoicescu; – Ilustrator: Sidonia Calin; – Meșter popular: Grigore Țulean.

Galerie foto:

Setul educațional Fusul cu zurgălăi:

Prima tabără sponsorizată cu ajutorul cititorilor și din donații (iulie 2018)

Prin sprijinul celor care au redirecționat 2% din impozit către Asociația InfinitEdu, precum și al celor care au achiziționat setul educațional “Fusul cu zurgălăi”, în iulie 2018 am trimis în tabără opt copii de la Școala Primară Vlăsceni (DB).

Mădălin, Gabriela, Alin, Irina, Mihai, George, Rebeca și Marius au mers în tabăra de Arte Creative la Sâmbăta de Sus, alături de doamna învățătoare Luiza Stan și echipa de la Tabere Children Tour.

 Galerie foto:

Ateliere de vară pentru Profesori care inspiră

Asociația noastră a desfășurat Ateliere de vară pentru Profesori care inspiră, la sediul Asociației, la Oradea, la Bacău și la București. Temele abordate în cadrul atelierelor:

  1. Poveștile, ferestre către lume– tehnici de gândire critică și creativă
  2. Exploratori– laborator în natură, experimente
  3. Culori și forme – arte vizuale și abilități practice
  4. Arta de a te juca – muzică, mișcare, joc și joacă
  5. Călătorie către tine– dezvoltare personală cu instrumentele Points of You®

Galerii foto:
Ateliere desfășurate la sediul Asociației InfinitEdu:


Ateliere desfășurate la Oradea:


Ateliere desfășurate la Bacău:

Curs acreditat MEN

Asociația InfinitEdu a acreditat cursul de formare profesională intitulat Școală activă pentru copiii din mediile dezavantajate.
Tip: Program de formare continuă acreditat prin OMEN nr. 5026/04.09.2018, 85 de ore, 20 credite profesionale transferabile

Plan de învățământ:
– Modulul 1 – Educație nonformală în mediile dezavantajate (11 ore)
– Modulul 2 – Consilierea și prevenția abandonului școlar în medii dezavantajate (20 ore)
– Modulul 3 – Strategii didactice activ-participative, centrate pe elev (32 ore)
– Modulul 4 – Comunicare și leadership pentru o școală atractivă (20 ore)
Evaluare finală – portofoliu + prezentarea unei teme (2 ore)

Cei interesați ne pot scrie la adresa office@infinit-edu.ro

Resurse educaționale pentru învățarea limbii române de către beneficiari ai unei forme de protecție internațională (BPI) și de resortisanți țări terțe (RTT)

În anul 2018, Asociația noastră, în parteneriat cu Fundația Schottener Servicii Sociale, a acordat consultanță pentru proiectarea și dezvoltarea unui curriculum național și a unor resurse educaționale (manuale și caiete pentru adulți și copii), pentru învățarea limbii române.

Cortul cu povești

De Ziua Internațională a Cititului Împreună, am desfășurat proiectul ”Cortul cu povești”, un proiect pentru comunitate, realizat în parteneriat cu Asociația EFECT și Editura Litera. Cititori-voluntari au adunat în jurul lor copii de la școlile din Potlogi, Pitaru, Vlăsceni și grădinița Vlăsceni, din județul Dâmbovița. Au citit și s-au jucat cu povești, personaje, imagini, idei. S-a adăugat bucurie de a învăța cât cuprinde!

Galerie foto:

Conferința Puterea nevăzută a legendelor românești

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Asociația InfinitEdu a organizat Conferința națională cu titlul Puterea nevăzută a legendelor românești, pe 24 noiembrie 2018, în sala de conferințe a Palatului Brâncovenesc din comuna Potlogi. Conferința s-a adresat profesorilor din ciclurile primar și gimnazial, dar și părinților sau bunicilor pasionați de povești. S-a desfășurat sub formă de ateliere interactive, organizate în jurul legendelor românești Fusul cu zurgălăi și Țara Luanei.

Concluzia la care am ajuns împreună cu participanții este faptul că aspectele unice care ne caracterizează ca popor riscă să fie date uitării, iar speranța cea mai mare de a menține în viață valorile românești se află în mâinile profesorilor și ale părinților.

Galerie foto:

A doua tabără sponsorizată

Cu banii strânși la conferința menționată mai sus, am sponsorizat trei elevi de gimnaziu la Școala Gimnazială Potlogi. Maria-Raffaella, Dragoș-Andrei și Andreea-Corina au obținut cele mai bune rezultate la școală în semestrul I al anului școlar curent, astfel încât, în perioada 8-13 ianuarie 2019, vor merge în tabăra de ski de la Bușteni, organizată de Fit&Fun.

Galerie foto

Vizita lui Moș Crăciun în școli din medii dezavantajate (decembrie 2018)

Moș Crăciun InfinitEdu, în parteneriat cu Asociația Școala Privată Aletheea (București), a fost în vizită la copiii de la Școala din Berzunți (jud. Bacău) și la Școlile din Cărpeniș și Valea Mică (jud. Alba). În această acțiune de succes au colaborat părinții elevilor Aletheea, profesorii Aletheea, echipa InfinitEdu & colaboratorii, astfel încât copiii au primit exact i-au cerut Moșului în scrisori.

Galerie foto:

Ne dorim ca anul 2019 să fie cel puțin la fel de bogat în fapte bune și în activități cu sens!