Maica Tereza spunea că ceea ce facem nu este decât o picătură într-un ocean – dar ce ar fi oceanul, fără fiecare picătură? În oceanul educației din România, Asociația InfinitEdu este, într-adevăr, o picătură, alimentată de oameni care doresc să ofere. Credem cu sinceritate că putem face o diferență care să conteze!

După cum știi, poți redirecționa către noi 2% din impozitul pe venit. Demersurile pot fi făcute până pe 15 martie 2019, după care banii vor ajunge la bugetul de stat. Acele două procente chiar ne sprijină în activitate și nu presupun un efort financiar. Te vom informa despre modul în care am folosit acești bani.

Iată ce am făcut cu ajutorul vostru în 2018.

Cum poți redirecționa 2% din impozitul pe venitul obținut în 2018?

Varianta 1. Completare online (cea mai rapidă, durează 2 minute):

1. Intră pe portalul ANAF (click aici). Loghează-te în Spațiul Privat Virtual, folosind codul primit prin poștă de la ANAF sau userul și parola.
2. În meniul bleumarin din stânga, alege: DEPUNERE DECLARAȚII- Depunere declarații- D230.
3. Vei avea acces la cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% sau 3.5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii. La PARTEA I, cererea probabil va fi deja pre-completată cu datele tale de identificare.
4. La PARTEA a II-a, bifează una dintre cele două opțiuni (venituri din salarii sau din pensii).
5. La PARTEA a III-a, bifează opțiunea 2- Susținerea unei entități nonprofit/ unități de cult. Apoi, alege opțiunea 2%.
– Suma platită (lei)- aici nu se trece nimic
– Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: ASOCIATIA INFINITEDU
– Cod de identificare fiscală: 38646077
– Cont bancar (IBAN): RO07INGB0000999907553108
– Secțiunile IV și V (dacă apar) nu se completează.
6. Click pe TRANSMITERE DATE!
Asta a fost tot! Vei primi confirmare prin e-mail de la ANAF.

Varianta 2. Prin poștă, prin depunere la ghișeul ANAF sau prin predare personală către un membru al echipei InfinitEdu

1. Descarcă AICI formularul 230 dacă în anul 2018 ai avut venituri din salarii sau din pensii.
2. Tipărește și apoi completează formularul cu datele tale de identificare. Capitolul III este precompletat cu datele Asociației InfinitEdu. Secțiunile IV și V nu se completează.
3. Semnează formularul.
4. Trimite formularul la ANAF de care aparții (prin poștă, cu confirmare de primire) sau depune-l la ghișeu, până pe 15 martie 2019.
SAU ni-l poți preda nouă în original, iar noi îl vom trimite la ANAF prin poștă, cu confirmare de primire pe numele contribuabilului.

Termenul de depunere este 15 martie 2019. Dacă optați să ne întâlnim personal, formularul trebuie să ajungă la noi până pe 1 martie 2019.

Ce facem cu banii obținuți
din donații?

– Mergem prin școli și grădinițe din mediul rural și nu numai; împărtășim cu profesorii bune practici care îi ajută să-și învețe elevii să gândească creativ și critic.

– Organizăm ateliere de vară, conferințe și alte evenimente pentru a aduce împreună oameni interesați de învățământul de calitate, care doresc și pot să schimbe educația din România anului 2019.

– Îi premiem pe elevii cu rezultate foarte bune la învățătură, din comunități sau din familii defavorizate; sunt copii minunați, iar unii dintre ei nu au ieșit niciodată din localitatea lor și nu știu că se poate învăța și altfel, în cadre nonformale, cum sunt taberele și excursiile.

– Creăm resurse educaționale de tot felul, prin care promovăm valori românești, comportamente și atitudini pozitive, ce duc în direcția bucuriei de a veni școală.

Mulțumim pentru încredere și sprijin!

Echipa InfinitEdu